Ragasztó stift

Ragasztó stift

A ragasztó stiftek ideális és tiszta megoldást nyújtanak a háztartási és irodai felhasználáshoz. A ragasztó stiftek igen praktikusak, hiszen nem maszatolnak, nem lesz ragasztós semmi. Tisztán, gyorsan és egyszerűen használható, hiszen nem csöpög és nem folyik. Célirányosan és könnyen kenhető, nincs kellemetlen szaga, mosható, oldószer mentes és mérgező anyagokat nem tartalmaz. A ragasztó stifttel könnyű a tiszta, gyors, pontos és gazdaságos ragasztás. A ragasztó stift 85%-ban természetes anyagokból áll. Ma már készülnek színes ragasztó stiftek is, amelyet ha rákenünk a papírra egy idő után fokozatosan elhalványodik, majd teljesen el is veszíti a színét. A ragasztó színe segít abban, hogy lássuk a papír melyik részeire kentünk már a ragasztóból.

A ragasztó stift összetétele

A ragasztóstift egészségre káros anyagokat nem tartalmaz, ezért használata gyermekek számára is lehetséges. A ragasztóanyag egyik összetevője egy speciális polimer az úgynevezett PVP , melynek hatására egyrészt megkeményedik lesz a ragasztó, másrészt kevésbé töredezik, így könnyebb a felvitele. Egy másik ártalmatlan vegyület a ragasztó stiftben a glicerin. Ez biztosítja a sima és könnyed kenhetőséget és megóvja a ragasztó stiftet a kiszáradástól. Mindezek hordozó anyaga a természetes szappan.

A ragasztó stift használata

A stift ragasztó használatba vétele előtt távolítsuk el a ragasztó felületéről a fóliát. A ragasztó stift megragasztja a papírt, kartont, fényképet, vásznat.