Még a gimnázium alatt kvázi leszoktam a lisztről, azaz a gluténről. Azóta csak akkor eszem meg a lisztes dolgokat, ha gluténmentesek, illetve ha szénhidrátcsökkentettek, lassan felszívódóak. Az Ypson oldalán szerencsére hatalmas kínálatban találat gluténmentes tésztaféléket, így sokkal változatosabbak lesznek majd az ebédjeim.
A legszimpatikusabbak a Naturmind és az Áldomás tésztái, mert ezekben a márkákban találtam meg a legtöbb tésztafélét, amit szeretek. Úgy hiszem, hogy nagyon unalmas tésztát enni, ha nem kísérletezhet az ember különféle formákkal. Olyan különlegesebb lisztekből készült tésztákat is szeretek kipróbálni, mint az ázsiaiak rizstésztája, a lenmagliszt tészta, és a ciroktészta. A lassan felszívódó durumtésztát készítő Alice Nero Bio tésztái közt találtam Farfelle-t is, ami a személyes kedvencem a tésztafélék közt. Ami még érdekesnek ígérkezik, az az algás tészta, mely jóformán fekete – lehet, hogy ez elsősorban azért érdekes számomra, mert nagy érdeklődést mutatok az október végén megrendezésre kerülő Black Food Festival iránt.