Mire érdemes figyelni laptop vásárlás során?

HP Probook 6460B használt laptop

Korunkban meglehetősen rohamos ütemben fejlődik a technológia, ennek következtében pedig gyakran akár pár éven belül is elavulhatnak azok a tárgyak, amelyeket megvásárolunk. Ezért is lényeges, hogy pontosan tisztában legyünk a vásárlás során pár dologgal, hogy ne vásároljunk meggondolatlanul. Szeretnénk adni pár jó tanácsot, hogy laptop vásárlás során mire érdemes inkább odafigyelni. Először is, ha elhatároztuk, hogy laptopot veszünk, akkor át kell gondolni, hogy mire szeretnénk használni.

Tehát otthoni vagy üzleti használásra szánjuk, esetleg gyerekeknek, illetve alap, közép vagy felső kategóriást szeretnénk. Ez után pedig jó, ha belegondolunk abba is, hogy egy nap nagyjából hány órán keresztül szeretnénk üzemeltetni. Például, ha úgy tervezzük, hogy gyakorlatilag egész nap jó lenne, ha működne, akkor figyeljünk oda arra, hogy a garancia ne csak rövid ideig legyen, illetve jó, ha vetünk egy pillantást a hűtőknek is a minőségére.

Egyébként itt megjegyeznénk, hogy ha nagy terhelésnek akarjuk kitenni, akkor javasolt hozzá egy külön hűtőt vásárolni. Aztán mi a helyzet, ha a gyerekeknek vásároljuk ezt, akik ugye, első sorban játszanak rajta?

Ebben az esetben jó, ha odafigyelünk a videokártya és processzor teljesítményére, de itt is érdemes még megtekintenünk, hogy mennyi garanciát adnak rá, illetve a RAM teljesítmény is fontos. Ugyanakkor, ha csak arra szeretnénk laptopot vásárolni, hogy mondjuk, esténként egy kicsit netezzünk, akkor arra tökéletes lesz a kisebb teljesítményű processzor, illetve videokártya is.

Sőt, tudunk is ajánlani egy remek oldalt, ahol meg lehet tekinteni az összes terméket, illetve össze is lehet hasonlítani. Itt lehet elérni: http://www.xn--hasznltlaptop-7db.hu/.