Könnyű, stabil és mutatós nyílászáró az ipari gyorskapu

Ipari gyorskapu élelmiszerüzlet raktárának bejáratán

Ipari gyorskapu élelmiszerüzlet raktárának bejáratán

A különféle ipari létesítmények különféle, némely esetben igen speciális nyílászáró megoldást igényelnek. Ilyen, egyfajta speciális nyílászáró a gyorskapu, amely elsősorban légterek elválasztására szolgál. Ez a kapu típus egy sajátos PVC alapanyagból készült könnyű, ugyanakkor nagyon erős, tartós megoldást biztosít.
A gyorskapu, mint a neve is mutatja, gyorsan képes kinyitni és bezárni. Ennek megfelelően a gyorskapu kiválóan használható légterek szakszerű elválasztására.

A gyorskapu könnyű anyagának és szerkezetének köszönhetően a működése elérheti a 2 m/s sebességet is. Ezt a gyorsaságot elsősorban az ipari gyorskapu működtetését végző motornak köszönhetjük, amely kifejezetten ipari környezetbe lett tervezve. A gyorskapu működése az ablakredőnyökhöz hasonló azzal a különbséggel, hogy itt a redőny egy feltekeredő műanyag szövetből áll.

A balesetek minimalizálása érdekében minden gyorskapu biztonsági fotocellával van felszerelve, de létezik olyan gyors kapu megoldás is, amely képes a kapunak ütköző jármű okozta üzemzavart teljes egészében automatikusan kijavítani.


Megjelenését tekintve is széles választékban áll rendelkezésünkre az ipari gyorskapu. Különféle, akár élénk színekben pompázó gyorskapu többféle bevilágító ablakkal is rendelhető. A hely adta lehetőségek és az igények alapján az ipari gyorskapu vezérlését megoldhatjuk vezetékes vagy vezeték nélküli irányítással. Természetesen nagyobb rendszerek esetében lehetőségünk van beléptető rendszerhez való csatlakoztathatóságra is.

Elsősorban olyan helyekre javasolt telepíteni, ahol előírás a magas higiénikus követelmény, vagy túlnyomás uralkodik az épületben, illetve egyéb okokból kifolyólag fontos a kapu higiénikus légzáró tulajdonsága. Az ipari gyorskapu PVC anyaga rendkívül jól tisztán is tartható. Nagy mennyiségben használja az élelmiszeripar, az autóipar és a különféle laboratóriumok. Az ipari gyorskapu tehát kimondottan olyan helyeken kínál reális megoldást, ahol a gyors nyitás és zárás fontos követelmény.