Hőszigetelő festék

Üdvözöljük a festékek világában. Ha felújítást tervez vagy egy kis változatosságot szeretne, akkor jó helyen jár. Az oldalunk különféle festékekkel foglalkozik, illetve a festéssel kapcsolatos összes hasznos információt tartalmazza. A weboldal létrehozásakor nagy figyelmet szenteltünk annak, hogy a kedves érdeklődő megfelelő információkat kapjon a festékekről és azok felhasználásáról. Különböző cikkek, hozzászólások nyújtanak segítséget abban, hogy megtalálja a megfelelő színharmóniát otthonában. Az ideális szín kiválasztása mellett fontos ügyelni a megfelelő beltéri falfesték minőségére is. Egyedi festékünk: ThermoShield thermokeramikus bevonat – a kellemes lakóklímáért.
Hogy mire figyeljünk otthonunk festése előtt?
A beltéri falfestékeknél figyelembe kell venni, hogy a kiválasztott színek összhangban legyenek az otthonunkban lévő bútorokkal és egyéb berendezési eszközökkel. A megfelelő színárnyalat kiválasztása nyugalmat hozhat otthonába. Színajánlataink között egyaránt megtalálhatóak a hideg-meleg színek. (Meleg színek pl.: sárga, barna, és a piros árnyalatok. Hideg színek közé tartozik a kék és a zöld). A falak színei stílusosan variálható evvel is kihangsúlyozva a kívánt harmonikus hatást. Kis területű helyiségeknél ajánlatos világosabb, vagy pasztellszíneket használni a nagyobb optikai térhatás elérése érdekében. A festék kiválasztásánál nem csak a színre kell figyelmet fordítani, hanem a minőségre is. Létezik oldószeres és vízbázisú festék. Az oldószeres anyagok károsíthatják az Ön és a környezetében élők egészségét, ezért annál jobb a festék minél kevesebb a VOC (oldószer) értéke, nulla vagy azt megközelítő szám. Érdemes vízbázisú festéket használni, ezzel elkerülhetőek az esetleges káros anyagok szervezetbe jutása.
A beltéri festékek egyik legnagyobb ellenfele a penészedés, melyet csak több együttes hatással tudunk legyőzni. Első lépésként a felületen a penészt meg kell szüntetni. Ezt speciális penészölő szerekkel tudjuk megoldani. Ha sikerült a penészmentesítés, a második lépés a festék megvásárlása. Olyan terméket válasszunk, amely megakadályozza a páralecsapódást. Erre a célra a kerámia alapú, hővisszaverő festékek az alkalmasak: hőszigetelő festék. Továbbá gondoskodnunk kell a helyiség megfelelő szellőztetéséről. Ennek lehetséges formája, az ablak peremébe mart szellőztető készülék. Szellőztető termékek kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy mosható és időtálló legyen.
Miután végeztünk a beltéri festéssel, vegyük szemügyre a ház külső falait is. Bár elhanyagolhatónak érezhetjük, hogy nem kell akkora figyelmet ráfordítanunk a külső festésre, mégis nagy odafigyeléssel kell festéket választani az esetleges beázások és egyéb károk megelőzése érdekében. A kültéri festékeknél, más néven homlokzati festékeknél célszerű világosabb színeket használni, mert a sötétebb színek nagyobb hőt vesznek fel, ezáltal gyorsabban amortizálódik a felvitt festék, valamint magasabb hőmérséklet várható a házon belül. A világosabb festéssel kellemesebb klímát teremthetünk az újonnan kicsinosított otthonunkba. Kültéri festék vásárlásánál is figyeljünk a minőségre! Fontos tényező, hogy ellenálló legyen az időjárási viszontagságokkal (pl.: eső, jég, szél) illetve az UV fénnyel szemben.
A kültéri festékeken belül három fajtát különböztetünk meg: fára; – fémre és tetőre kifejlesztett festékek. A fafestékek lehetnek lazúr és fedőfestékek. Mivel a fa szerves anyag és struktúrája változik, olyan festékre van szükségünk, ami tartós és rugalmasan követi a fa szerkezetét. Ennél a festékfajtánál fontos hogy vízhatlan és páraáteresztő legyen. A második fajta kültéri festék a fémfesték. Ezeknél a termékeknél alapvető, hogy a fémfelület tökéletesen le legyen védve a nedvességtől és a levegőtől. Így megvédhetjük a fémfelületünket a rozsdásodástól. A harmadik fajta festék a tetőfesték. Ennek célja, hogy megakadályozza az estleges beázást. Ha hővisszaverő tulajdonsággal is rendelkezik, akkor a melegebb napokon kellemesebb klímát varázsolhat otthonunkba. Mielőtt megkezdenénk a tető lefestését, bizonyosodjunk meg róla, hogy az összes szennyeződést eltávolítottuk e.
Ezek voltak az alapvető információk a festékek célszerű kiválasztásához. Reméljük segítségére lehettünk Önnek és mihamarabb visszalátogat weboldalunkra.