Festék festékek

Az alábbiakban festéssel, festék termékek színkiválasztásával kapcsolatban szeretnénk Önnek segítséget nyújtani, hogy otthona, környezete szebb, harmonikusabb formát mutasson.
Köztudott, hogy a színek nagyban befolyásolják közérzetünket. Ma már léteznek színterápiás kezelések is, bizonyított .hogy az emberek hangulatát nagyban befolyásolják a választott színek. Nem mindegy, lakókörnyezetünk milyen külsőben pompázik, ezzel mintegy kifejezhetjük az életről alkotott véleményünket. Színek nélkül , szürke környezetben senki sem érzi jól magát. Ne felejtse, a jó színválasztás egyben saját hangulatunk, énünk kisugárzása.
A színekről
Az emberek komfort érzete, a lakás „melege” általában a meleg színekkel fokozható, így ha egy ilyen szobába lépünk, oda mindig „haza fogunk vágyni”. Ügyeljünk rá, hogy lakberendezési tárgyaink, kiegészítőink harmóniában legyenek egymással. Minél kiegyensúlyozottabb a színkapcsolat, annál kellemesebb a lakás atmoszférája.
Mindenkinek más színvilág tetszik. Próbáljuk meg a család egyéni stílusát megtalálni.
Persze egy gyerek szoba vidám kékje, rózsaszínje inkább a csöppség nyugodt fejlődését segíti elő.
Lakásunk különböző helyiségeinek színeit, funkciójukat figyelembe véve alakítsuk ki saját
Színvilágunkat.
Ha ismerjük az egyes színek optikai hatásait, kicsi szobánkból látszólag nagyobbat, magasabból alacsonyabbat, stb. tudunk kihozni.

Beltéri falfestékek

És itt egy fontos figyelmeztetés!
Ma már tudatosan próbáljuk, otthonunkat minél egészségesebbé tenné, és ehhez az elváráshoz termékeink is igazodnak. Csak olyan termékeket válasszunk beltéri festésre, melyek vizes bázisúak, káros anyag mentesek. A dobozon lévő minőségi szigetelő folyékony kerámia VOC érték lehetőleg nulla, vagy ahhoz közeli legyen.
Főleg párás környezetben sok gondot okoz a falak penészedése. Ennek meggátolására felületkezelő anyagok, penészmentesítő festékek állnak rendelkezésre, melyek hő visszaverő tulajdonsága meggátolja a páralecsapódást is. Természetesen ilyen festékek használata előtt nagyon fontos a felület előkezelése, tisztítása, különben hiába használtunk a célnak megfelelő festéket, az elvárt eredmény elmarad. A vizes helységeknél (pld. fürdőszoba) gondoskodjunk a megfelelő szellőzésről. Ne csak szép, egészséges is legyen lakókörnyezetünk.
Kültéri falfestékek
Otthonunkat csak mi és ismerőseink látják, de a ház, nyaraló külső arculatát a jó festékválasztás nagyban befolyásolja.
Kültéri thermoshield festékeknél fontos szempont az UV stabilitás, valamint az adott termék időjárás állósága. Érdemes minőségi terméket választani, hiszen a jól eltalált színkombinációt nem akarjuk gyakran újítani.
A falak mellett természetesen a ház, kert egyéb fontos elemeire is gondoltunk, ezért fejlesztettünk ki olyan speciális termékeket, melyek fémre, fára, valamint tetőre készültek.
Tetőfestékek
Talán legfontosabb csoport, a tetőre kerülő festékek. Itt elvárás, hogy beázás mentesen fedjenek, és gazdaságosak legyenek. Vagyis rendelkezzenek hő visszaverő képességgel, mely télen, nyáron költségcsökkentő hatású lehet.
Ha megfelelő festéket választunk, melegben a ház hűvösebb, hidegben viszont melegebb lesz. Mivel szabadtéri kezelendő felületről van szó, így nagyobb a szennyezettsége is, nem árt ha a választott anyag nem csak víz lepergető, de por taszító képességű is.
A tökélete hatás elérése szempontjából, mint minden felületnél, itt is fontos megemlíteni a szakszerű előkészítést.
Fafestékek
A fából készült ház sokak álma. Otthonunkban, mint természetes anyagot, sok fát használunk, és mint élő anyagra, külön figyelmet kell fordítani kezelésénél, nem szabad úgy gondolkodnunk,mintha egy merev tárgyal dolgoznánk. Olyan festékeket válasszunk, melyek rugalmasak, vízhatlanok, védik az anyagot, de a szellőzését nem gátolják, ugyanis a tökéletesen előkészített, kezelt fának is szüksége van levegőre az esetlegesen felvett pára, csapadék elszellőztetésére.
Választhatunk festéket, mely teljesen befedi a fát, vagy lazúrt, mely látni engedi a fa eredeti mintázatát, erezetét.
Fémfestékek
Fémfestékek választásánál a fokozott rozsdásodás meggátolása az elsődleges szempont. Jó előkészítés után csak tökéletesen záró, jól terülő festéket használjunk. Itt is vegyük figyelembe a festék időtállóságát, illetve a felhasználási terület helyét, mivel más, más az elvárás egy fagynak, napsütésnek kitett kerítés, és egy beltéri lépcsőkorlát között.
Csak olyan fémfestéket válasszunk, mely tökéletesen terül, meggátolja a későbbi oxidációt.
A színek világa, az emberek világa. Jöjjön, és kalandozzon velünk szivárvány országban, Festékes szakmai portálunkon.