Okos kivitelezőknek a sikeres épületátadásért

Képzelje el a helyzetet: látszatra problémamentes falszerkezet, a nyílászárók a cserének köszönhetően vadi újak, korszerűek. A fűtési rendszer energiatakarékos, mégis óriási, a tényekhez és körülményekhez képest magas a ház hővesztesége. A falak még a napközbeni órákban is jéghidegek, ott is penészedés tapasztalható, ahol látszólag nincs párás tevékenység: nincsenek száradó ruhák, főtt ételek, hosszú zuhanyzások. És az egész lakás valahogy feltűnően huzatos.
És a ház még csak most lett nemrégen átadva. Kivitelezőként Önnek ez óriási problémát jelent. Hiszen ki mást okolnának a negatívumokért, mint Önt.
De Ön sem tudja, hogy mi lehet a gond. Hiszen körültekintően járt el. A födémszerkezet hőszigetelése megsérülhetett? Záráspontossági hiányosságai vannak a nyílászáróknak? Vagy csak rosszul lettek beépítve, a fiúkat vegye elő érte?
Honnan fogja megtudni, hogy hol a gond? Milyen jó lett volna, ha ez előbb derül ki, mint az átadás. Erre a problémára nyújt megoldást a hőkamerás diagnosztika, a hőkamerás vizsgálattal végzett minőségellenőrzés. De mi ez az épületdiagnosztika a valóságban? És hogyan dolgozunk mi? Tudjon meg témáról többet!