Infraszauna használatának előnyei

Az infraszauna egészségre előnyös hatásai: Az immunrendszer igénybevételével erősíti azt, a vérkeringés fizikai használatbavétele révén edzi a szívet, és pórustisztító illetve sejtregeneráló hatásának köszönhetően látványos hatása van a bőrre. Az infraszauna alacsonyabb (40-60 fok) hőmérsékleten működik (a szaunák többsége általában 80-90 fok között üzemel), ami kellemesebb bent tartózkodást jelent, ezáltal a szervezet sincs kitéve nagyobb terhelésnek.

Működési elve: a test belülről kifelé történő átmelegedésének folyamatát célozza. Ennek elérése érdekében az infraszauna fűtőszálai által kibocsájtott infravörös sugarak mélyen behatolnak a bőr alatti szövetekbe, majd a sugarak által a testben található víz számára átadott energiák következtében a szövetek felmelegednek így érve el céljukat.

A szaunázás fokozza a szervezetben található méreganyagok természetes úton történő távozását, ezáltal a máj és a vese gyorsabb kiválasztásra lesz képes, ezzel nagy segítséget nyújtva a stressz oldásában is. A meleg hatására a bőr alatt található erek kitágulnak és oxigén dús vérrel látják el a sejteket. Ennek köszönhetően a test öngyógyító folyamatai és a regeneráció felgyorsul, a bőr ráncai kisimulnak. Az infraszauna rendszeres használata mellett látható eredmények tapasztalhatóak a bőrön. Ennek következtében a narancsbőr kezelésére is kiválóan alkalmas.