Befektetés

Abban az időszakban, amikor minden élő és holt azt üzeni, hogy légy pénzes egyből és 32 évesen már kiöregedettnek számítasz, szóval ebben a jelenlegi időszakban divatjamúlt a befektetés említése.

Az, aki elhiszi ezt „élj a mának” – tant előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy találkozzon az ilyes és ehhez hasonló fantazmagóriák szükséges végével. Kevésbé körmönfontan írva: a hirtelen pénzszerzés vagy rendkívüli fortuna vagy rendkívüli adottság avagy mindennapos csalás folyománya. Sajnos egyedül a felelős gondolkodásmód és az adekvát tervezés juttathat a óhajtott eredményre: az anyagi önnállóságra és félelem mentességre. Ezt a fentebb hosszan körülírt kifejezést hívhatjuk egyszerűen befektetésnek.

Milyen típusú befektetést szeressek?

Ahogyan majdnem minden kérdés ezen a világon a befektetés gondja sem bír egyértelmű megoldással. Gyakorlatilag megállapíthatjuk, hogy az, ami használható egyvalakinek egy bizonyos esetben, nem mindig áldásos egy különböző személy számára egy másik alkalommal. Bár a befektetési tanácsadó szótól milliónyian másznak falra, talán mégsem kéne teljesen sutba dobnunk egy képzett szakember alkalmazását…